torstai 26. maaliskuuta 2015

Kalaruokaa Marttatyyliin

On se vaan hieno harrastus tuo Marttailu! Eilen Marttaillan ohjelmassa oli kalaruokien valmistusta ja herkuttelua. Kokoonnuttiin paikallisen yläasteen köksäluokkaan parinkymmenen Martan voimin, opittiin uutta, jutusteltiin mukavia ja nautittiin hyvästä, porukassa valmistetusta ruoasta. Opettajina ja tilaisuuden järjestäjinä toimivat kaksi meidän väen Marttaa, jotka kävivät viime syksynä hakemassa vastaavat opit Marttakursseilta.


Porukka jaettiin ryhmiin ja ryhmille jaettiin neljä erilaista kalareseptiä. Ohjelmassa oli currykalaa mikrossa, silakkapihvit ja tillipesto, kirjolohipiiraset ja kahviparfymoitu siika. Lisäksi keitettiin perunat ja tehtiin jogurttikastike ja salaatti lisukkeeksi. Minä olin silakkaryhmässä.


Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Mukaan saatiin vielä ohjeita kalan käsittelyä varten sekä reseptit niin illan ruokiin kuin useaan muuhunkin kalaruokaan. Inspiroiva ilta, sanoisin!

2 kommenttia:

  1. Nyt tuli nälkä... taas! On niin herkullisen näköistä ja mä rakastan kalaa. Söin kyllä päivälliseksi kasvishernekeittoa. Herkkua on sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta. Minun kalavalikoimiin on kuulunut vain kirjolohi ja kalapuikot. Oli hienoa huomata miten näpsäkästi useampi kalaruoka valmistuu. Ei voi vedota siihen että ei ehdi töitten jälkeen tehdä... ;)

      Poista