tiistai 4. helmikuuta 2014

Kyllä vanha koira uusia temppuja oppii!

Ukkokultani on nyt ilmeisesti vihdoin vakuuttunut että neuloosini on vakavaa ja pysyvää sorttia. Pisti meinaan minulle neulontakirjan lahjapakettiin :) Vähän nolona siinä sitten vielä mietti että tulikohan ostaneeksi liian helpon kirjan. Jos vaikka jo osaan kaiken...
...no enhän minä todellakaan kaikkea osaa. Melkein jokaisessa neuletapaamisessakin opin jotain uutta. Ja meidän porukka sentään kokoontuu parin viikon välein. Kyllähän tuosta niksikirjasta ammentaa vaikka mitä.


Ja nikseistä puheen ollen... voin antaa semmoinsen vinkin, että jos haluat neuloa rennosti telkkarin ääressä hämärässä olohuoneessa - älä valitse tummia lankoja kirjoneuleeseen! Otin tummille (ruusupuu) puikoille tumman lilan ja lilakirjavan langan ja pyöräytin lapaset kokoa 150 cm. Olin jo ensimmäisen lapasen jälkeen ihan kypsä koko projektiin mutta kilkutin kumminkin hampaat irvessä lapaselle parin. Nyt puikoilla onkin sitten jotain ihan muuta. Nimittäin iloisen kirjavaa Nallea.3 kommenttia:

 1. Oi, mikä kirjalahja. Tykkäisin minäkin :-D
  Ja nuo lapasetkin on aivan ihanat.

  VastaaPoista
 2. Tummat puikot + tumma lanka on minusta tuskastuttava yhdistelmä kaikissa valaistusolosuhteissa :-) Knit Pron puikkojen kirjavuus on toinen kammotus: Miksi pitää huonosilmäistä ihmistä piinata sellaisella värikarusellilla!

  VastaaPoista
 3. Jep Satu. Kirjassa oli esim. tosi hyviä ohjeita miten useaa riviä aiemmin tullut virhesilmukka voidaan korjata. Kolahti minulle joka olen aina kammonnut purkamista yli kaiken.

  Ja Riitu, samaa mieltä. Rakastan kyllä värejä ja tummasta ulkoasustaan huolimatta ruusupuu puikot ovat aika mukavat. Täytyy kai vaan myöntää että olen itse tulossa vanhaksi :) Tummien puikkojen kanssa siis vain vaaleaa, yksiväristä lankaa jatkossa...

  VastaaPoista