lauantai 15. kesäkuuta 2013

Nukentekopäivä

Meillä vietettiin tänään kotoilupäivää. Ei mitään menoja, ei liikaa siivousta, ei edes paljon ulkoilua, ihan vaan nysväämistä kotinurkissa. Ihania välillä tämmöiset päivät! Ehtii sitä sitten taas lentää toisena päivänä.

Lapset keksivät aamusta että haluavat askarrella kangastilkuista jotakin. Minä kaivoin kankaat, langanjämät ja tekstiilitussit esiin. Ja eipä aikaakaan kun perheen viisivuotias oli saanut ensimmäisen tuotoksen valmiiksi. Kyseessä siis käsinukke ja idea on lähtöisin yhdestä Titi-nallen jaksosta jossa lapset tekevät itse nukkeja.

Tästä inspiroituneena otimme ompelukoneen esiin ja väkersimme muutaman vanhoilla tyynyntäytteillä stuffatun nuken jotka lapset (2 v ja 5 v) saivat koristella kangastusseilla. Ekat versiot olivat tosi perusmallia, kädetkin puuttuvat. Hurautin sitten vielä muutaman kädellisen aihion valmiiksi huomista serkkupojan kyläilyä varten. Saavat sitten porukassa koristella vielä yhdet nuket huomenna :)


2 kommenttia:

  1. Hienoista en tiedä, mutta olivat ihan mahtava hitti 2-5 vuotiaiden lasten keskuudessa. Serkkupoika sai koristella omansa ja viedä mukanaan kotiin. Ja taisi se meikäläisen siskolikkakin saada jonkinmoisen inspiraation tehdä vastaavia aihioita jemmaan sadepäivän varalle :)

    VastaaPoista