maanantai 8. syyskuuta 2014

Nurmilintu sinisissä sävyissä

Hassua että lanka joka kerällä näyttää turkoosilta, sisältää noin kymmenesosan turkoosia koko kerästä. Näin näyttäisi käyvän elämäni ensimmäisen Noro langan kanssa.

Pyöröltä on tulossa elämäni ensimmäinen "Nurmilintu". Ohjeessa (joka on muuten erittäin helppo, eikä sisällä yhtään nurjaa silmukkaa) oli kohta jota en ymmärtänyt millään. Mitä oikeesti tarkoittaa "nosta 2 yksitellen kuten neuloisit oikein ja neulo nostetut silmukat yhteen"? Olen sumplannut jotain epämääräistä silmukoiden yhteen neulomista siinä kohdassa, mutta luultavasti teen sen kohdan väärin. Auttakaa viisaammat! Teen sitten seuraavan ihan oikein.

Toinen askarruttava asia on itse lanka. Kaunista, mukavan tuntuista ja varmaankin laadukasta. Mutta miksi ihmeessä se on koko ajan tuhannen kierteellä? Niinku niin kierteellä että vaikeuttaa neulomista. Olen koettanut pyöritellä ylimääräisiä kierteitä auki, mutta heti taas lanka vetää suorastaan solmulle itsensä, niin kierteellä se on. Onko kyseessä langan ominaisuus vai vika? Muilla langoilla en ole vastaavaan ilmiöön törmännyt.

Oli miten oli, niin kiva projekti on tuön alla. Pitkästä aikaa työ jota ei tosiaan malttaisi laskea käsistään.


4 kommenttia:

 1. Onpa tulossa upea nurmilintu!
  Tuo kyseinen kavennus on englanniksi ssk, kannattaa katsoa esim. youtubesta video, toivottavasti se sillä aukeaa. Norothan on käsinkehrättyjä ja siitä luultavasti osittainen liika kierteisyys johtuu, lukisin itse ominaisuudeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SViU. Nyt on Nurmilintu nro 2 puikoilla ja käyn kurkkaamassa vinkkaamasi ohjeen :)

   Poista
 2. Hei, saitko tolkkua tuohon nosta kaksi silmukkaa ja neulo nostetut silmukat yhteen -ongelmaan? Ihmettelen itse juuri samaa. Kiitos, jos voit auttaa tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Googlasin Youtubesta tuon ssk:n jonka SViU vinkkasi. Linkki löytyi myös vasenkätisille joiden joukkueessa minä kilkuttelen :)

   Poista