tiistai 21. tammikuuta 2014

Huopatumput

Olen aina karsastanut huovutettuja lapasia. En tiedä miksi. Ehkä olen kauhistellut ajatusta neuloa jotakin epämääräisen kokoista ja toivoa että siitä tulee pesukoneessa sopivan kokoinen.

Nyt kuitenkin sen jälkeen kun kilkutin kahdet sukat ohuesta langasta, kaipasin paksumpaa materiaalia puikoilleni. Varastoistani löytyi muutama kerä Novitan Huopasta, jotka olin hankkinut aikoinaan eräästä poistomyynnistä. Toinen kerä oli vanha kuin mikä (hinnasta päätellen... 2 eur/kerä) Sen vyötteessä oli ohjekin valmiina.

Seuraava haaste oli, että talosta ei löytynyt sopivia puikkoja - OMG! Koska olin päättänyt aloittaa projektin, enkä siis voinut kuvitellakaan että odottaisin seuraavaa päivää ja kauppojen aukioloa, otin langat puikoille kokoa 5,5. Tein tumput naisten koon silmukkamäärällä 4 x 10 yksinkertaisella langalla ja lapsen koon mitoilla. 15 cm ennen peukkua ja 18 cm peukun jälkeen ennen kavennusta. Peukku 9 cm ennen kavennusta.

Ennen pesua tumpuilla oli mittaa 37 cm... ja 40 asteisen pesun jälkeen 25 cm.Ovat justiin sopivat minun käteeni :)

2 kommenttia:

 1. Hienoa, että sait just sopivat kerralla :-)
  Näyttävätkin mukavilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Tämä oli tosiaan positiivinen yllätys. Tumput olivat pesussa tänään eli ovat vielä kosteat. Mutta mitä enemmän niitä ihmettelen niin sitä enemmän niistä pidän. Ne jotenkin asettuvat kun saavat aikaa. Taidan ottaa ne huomenna käyttöön :)

   Poista