sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Sukat valepalmikolla

Downshiftasin pyhät ja välipäivät. Otettiin joulu rennosti, samoin uutta vuotta juhlittiin hyvin rauhallisesti oman perheen kesken ja ilman suurempia spektaakkeleja. Pamautettiin muutama edelliseltä vuodenvaihteelta jäänyt raketti, ja tehtiin lasten kanssa iltalenkki kierrellen katsomassa muiden raketteja. Tinan valaminen vaihtui askarteluun. Lapset tekivät itselleen "unelmakartat". Yllättäen toiveet olivat koiria ja hevosia.... :) No, ehkä saadaan taas Roosa-koira meille lainaan, ja ehkäpä vien lapset vaikka issikkavaellukselle. En meinaan ajatellut ostaa koiraa tai hevosta kummallekaan (teini ei osallistunut tähän aktiviteettiin, eli toivojia oli vain kaksi).

Urheilurintamalla oli treenimäärät maltilliset. Kävelyä, pientä juoksulenkkiä, vähän uintia ja vähän salia. Paljon palautumista. Pitkiä unia, ja rauhallisia aamuja.

Mitä minä sitten tein. Koska jotain on tehtävä. Ihan niin rauhallisesti ei osaa olla että mitään ei tekisi. Edes pientä sivupuhdetta. No, sivupuhteena syntyivät omaan jalkaan sopivat sukat. Sorruin ostamaan lisää lankaa eräällä kauppareissulla joulun alla. Lankaa on nurkat täynnä (vuodenvaihteen inventaari on muuten tekemättä...), mutta aikani kuljin tarjoushyllyistä ohi, ja sitten kertana eräänä en vaan enää pystynyt vastustamaan lankakerien kutsua. Mukaan lähti kolme kerää seiskaveikkaa paikallisesta Cittarista.

Vaaleansininen kerä pääsi puikoille, ja alun kangistelun jälkeen puikoilta pääsi sukat ulos. Varsi normiresoria maustettuna valepalmikolla, resorin jatkuessa jalkapöydän päälle. Iisiä perussettiä. Vaivatonta ja nopeaa tehdä.

Valepalmikon ohjeen olen ainakin kerran kirjoittanut oikein ylöskin. Se löytyy ainakin tästä postauksesta: "Keväistä valepalmikkoa" Valmistumisen jälkeen kostutin sukat, ja laitoin ne yöksi sukkamuottiin kuivumaan. Tänään päivällä sukkia olikin mukava kuvata omalla pihamaalla, kun pitkästä aikaa oli valoa näkyvissä.
4 kommenttia:

 1. Hienot on! Mulla on työnalla kans sukat. En muista milloin viimeksi olen sellaiset tehnyt. Saa nähdä miten käy kantapään kanssa :-)
  Mikä muuten on sukkamuotti?

  VastaaPoista
 2. Moikka. Sukkamuotti tai sukkablokki on sellainen muotti johon valmiit sukat saa "vetäytymään" Tässä netistä kopsattu linkkivinkki: https://suomi.iloyarn.fi/products/succaplokki-plokit-sock-blocker-single-knitting-tool

  Raisa

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat olet neulonut.
  Toivon sinulle ja perheellesi iloa, onnea ja terveyttä tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Susanna. Treffit ovat vaan jääneet... Mäntsälän neuleiden ilta on vielä ajatuksissa, mutta aikataulu venynyt. Keväälle yritetään sitä järkätä.

   Poista