keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Söpöt säärystimet

Söpöä näissä säärystimissä on tietty pienet, vaaleanpunaiseen vivahtavat, virkatut reunukset. Piti ensin tehdä ihan vaan tavalliset, 2 oikein 2 nurin nilkanlämmittimet tulevan kauden talvilenkeille. Tarkoitukseen sopivaa petrolin väristä merinovillaista lankaa oli varastoissa ja siitä aloin säärystimiä neulomaan. Tein alareunaan reilun levennyksen, että laskeutuu lenkkarin päälle suojaamaan nilkkaa lumelta ja viimalta.

Kun ensimmäinen säärystin oli valmis, tuntui se kaipaavan vielä jotain. Neuleiden yöstä oli jäänyt mieleen erään rouvan aivan ihana pusero. Se oli yksivärinen ja malliltaan tuiki tavallinen. Puseron juttu oli virkatut pitsireunukset, jotka näyttivät tulevan hihojen ja helman sisäsyrjästä. Lanka oli puseron lankaa ohuempaa ja väri tehosteväri, eli selkeästi kirkkaampi ja voimakkaampi kuin itse puseron väri. Olisinpa pyytänyt silloin että saisin kuvata puseron. Idea oli tosi kiva ja pusero tuli minulle mieleen kun mietin miten tuunaan säärystimiä.

Virkkasin siis tehostelangalla pienet ”kukkareunukset” säärystimiin. Koukin silmukat säärystimen sisäreunasta ja tein ensimmäisen kierroksen kiinteitä silmukoita. Kukkaset tein virkkaamalla kolme pylvästä peräkkäin ja piilosilmukan väliin.Lentävässä lapasessa työn alla ollut huivi on edelleen työn alla. Teki vaan mieli tehdä jotain nopeasti valmistuvaa ja heti käyttöön pääsevää tässä välissä. Näihin tunnelmiin tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti