perjantai 10. maaliskuuta 2017

Vauvasukkia juhlavuonna syntyville

Loppuvuosi neulottiin veteraanisukkia ja nyt alkuvuonna ovat puikoilla olleet vauvasukat juhlavuonna syntyville. Sosiaalinen media on taas osoittanut voimansa, sillä Facebookissa neulojia yhteisen projektin äärelle kerännyt sivusto on saanut aikaan villasukkavyöryn Suomen synnäreille. On hienoa seurata miten nämä maanlaajuiset projektit keräävät aina vaan meidät "neuloottiset" kaivelemaan lankavarastojamme ja pistämään puikot kilkkaamaan hyväntekeväisyystyötä.

On myös ollut ihana seurata tuoreiden vanhempien postauksia synnäriltä kun perheen uudelle tulokkaalle on puettu juhlavuosisukat jalkaan. Ja lämmittäviä ovat myös ne kiitokset joita sukista on someen tullut. On ollut myös niitä tarinoita että joku on jäänyt ilman sukkia. Onneksi some on auttanut myös siinä. Perheelle on toimitettu sukat kotiin jälkitoimituksena.

Linkki projektin Facebook sivulle

Myös minä osallistuin projektiin. Ja ystäväni Heli. Sekä meidän Marttaporukan neulojamartat. Vau! Muutamassa hetkessä kerättiin kasaan 24 paria sukkia. Viime keskiviikon marttaillassa sain useamman sukkatoimituksen ja tänään kävin viemässä ne lähimpään keräyspisteeseen.


Niin ja olihan minulla myös oma lehmä ojassa... se keräyspiste sattuu nimittäin olemaan maailman ihanin neulekahvila Lentävä Lapanen Järvenpäässä. Oivallinen tilaisuus käydä tutustumassa uuteen liikehuoneistoon ja tehdä vähän lankahankintoja. Ja syödä herkullista Kolmen kaverin jäätelöä... :)


Vaikka lankaa on, en voinut vastustaa kerällistä keväänraikasta sukkalankaa. Minun kerä on napattu tuolta kuvan ylävasemmasta. Oranssinkirjava kerä sinisten alta... siitä kohdasta missä lankakaapissa on kolo.

Sukat perheen italialaisvahvistukselle ovat valmiit, samoin omat säärystimet. Niistä lisää lähiaikoina. Nyt hypistelen uutta lankakerää hetken ja haaveilen miltä se näyttää valmiiksi neulottuna!

2 kommenttia:

  1. Ihania minisukkia iso kasa. Hyvin ovat suomalaiset neulojat lähteneet mukaan neulomaan sukkia hyväntekeväisyyteen. Näiden hyväntekeväisyyskohteiden jalkoihin on nyt jäänyt oikeasti tärkeä kohde. Syöpäsairaiden sytomyssyistä on huutava pula. Yle uutisoikin jo tämän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Niitä tehdään seuraavaksi. Minulla on nyt omat lapset sukitettu ja itelle neulottu säärystimet (joita ei muuten varmaan enää tänä keväänä tartte...) Muutama myssy mahtuu kevään toimituslistaan :)

      Poista