perjantai 1. tammikuuta 2016

Inventaaritäyteinen päivä

Vuodenvaihde on inventoinnin aikaa. Ihanaa puuhaa tällaiselle suorittamiseen taipuvaiselle tilastonikkarille! Viime yönä vaihtui vuosi ja valvottiin. Vaan aamulla ei malttanut petiin jäädä loikoilemaan kun inventaarit kutkuttivat mieltä ihan hitsisti ;)

Aloitin aamun inventoimalla viime vuoden reippailut. Siitä lisää blogissani "Retureippailee". Jos ei olisi niin kiinnostavaa muuta puuhaa tänään työlistalla niin olisin lähtenyt siltä istumalta lenkille... Lenkkihimotus iskee heti kun kelailee menneet lenkit ja kisareissut mielessään läpi...

Päivän teema jatkui lankainventaarilla. Keräsin kaikki nyssäkät ja pussukat ja laatikot keskelle olohuoneen lattiaa ja aloin puuhaan. Tällä kertaa lajittelin langat seitsemään kategoriaan ja punnasin ne keittiövaa'alla. Lopputulos näyttää tältä:

Lankainventaari 1.1.2016
Sukkalangat 2 040
Ohuet sukkalangat 1 750
Alpaca+merinovilla 2 500
Sekalaiset (hienoa ja huonoa) 2 700
Puuvilla 1 700
Virkkauslanka 1 080
Nöttöset 760
Yhteensä 12 530

Hetken raavin päätäni ja kummastelin olenko unohtanut jonkun pussukan! Vuosi sitten lankaa oli 15,5 kg "Klik" eli supistelua on tullut vuodessa 3 kg. Tuntuu uskomattomalta! Olen siis oikeasti pystynyt pitämään näppini erossa joka tarjouksesta ja saanut jotain valmistakin aikaiseksi.

Tässä muutama kuva ajantasaisesta varastosta:

Niin ja sitten on vielä yksi inventaari joka mahdollistui nyt kun on vihdoin pakkasta... pakastininventaarisulatusprojekti... tuli tarpeeseen myös...


Näillä tänään. Pakastin jäätyy, lankaa tulee ja menee, lenkit jatkuu ja elämä hymyilee!

Hyvää alkanutta vuotta Retun pajalta!

8 kommenttia:

 1. Todella kunnioitettavat varastot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Yritän silti saada vielä karsittua kokonaismäärän noin 10 kg tasolle. Sillä määrällä pärjää varmasti vaikka kaupat menis lakkoon, mutta nurkkiin jää tilaa muullekin tavaralle :)

   Poista
 2. Olet tosi tehokkaana heti vuoden alusta. Reipasta meininkiä. :)
  Onnellista Vuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksaahan sitä reippailla kun se on niiiiiin mun juttu tuo tilastointi. Erityisesti omien tekemisten ja varastojen nimittäin. Hullu mikä hullu :)

   Poista
 3. Yritän merkitä aina kotiin tuodut langat omaan listaan ja valmiit työt punnitsen omaan listaan. Tiedän, ettei laihis onnistunut, joten olen tarkemman syynäilyn jättänyt tuonnemmaksi. Parasta itsensä huijaamista. Toisaalta olisi mielenkiintoista tietää paljonko lankaa on kotona. Toisaalta en todellakaan halua tietää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Minä saan ihan mahdotonta inspiraatiota kun levitän kaikki langat lattialle ja alan punnailla. Kädet syyhyää kun esiin tulee keriä minkä olemassaolon olin jo unohtanut. Ei sillä etteikö inspiraatiota olis välillä muutenkin vaikka muille jakaa...olen yrittänyt myös noita listoja mutta jostain syystä ne unohtuvat vuoden varrella.

   Poista
 4. Kiitos samoin sinulle käsitöidentäytteistä tätä vuotta! Ja kiitti, kun muistutit, että pakastin pitää sulattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin. Pakastimen sulattamisen yhteydessä oli hyvä kaivella sieltä esiin sitä vihannespuolta tuon joulun kinkkurumban jälkeen... Isompi pakastin odottaa vielä hoitamista, tällä viikollahan olisi siihen hyvät saumat kun pakkasta on ulkona 20 astetta ja rapiat - hyrrrrr!

   Poista