torstai 31. heinäkuuta 2014

Pikku ripaus viherpeukaloa

Siis todella pieni. Olen totaalinen anti-viherpeukalo, olen aina ollut. Muutamana kesänä olen yrittänyt kasvattaa salaattia ja saanut ne aina hengiltä. Kotipihasta raivasin ihan ekana kukat ja puskat pois ja laitoin nurmikon tilalle. Olen enemmän sitä tyyppiä joka kävelee leikkurin perässä kuin sitä joka kykkii kitkemässä kukkapenkkiä.

Mutta tänään jostain mielen syövereistä kumpusi ajatus perustaa yrttitarha. Minunlaisilleni on siihen tarkoitukseen keksitty aivan loistava apuväline. Ainakin Orthex ja Plastex valmistavat näitä ikkunalaudalle sijoitettavia yrttihautomoita.

Minun itsekasteleva yrttiruukkuni on merkiltään Plastex ja se löytyi paikallisesta Cittarista vajaalla kolmella kympillä. Siihen vaan yrttiruukut suoraan heviosastolta ja avot, malttamattomimmankin viherpeukalon projekti on valmis. Eikun syömään.


Ruukussa on tilaa kolmelle yrttiruukulle ja kastelu hoituu automaattisesti ruukkujen alla olevasta säiliöstä. Rehut saavat vettä juuri sen verran kun haluavat. Säiliö tosin täytyy muistaa täyttää....

Minun mukaani lähtivät basilika, timjami ja rosmariini. Ehkä tapan, ehkä en. Aika näyttää. Iloa se ainakin tuotti saman tien. Ja hyvää tuoksua.

3 kommenttia:

 1. Tulepa käymään meillä ja kokeile tarttuisiko viherpeukaluus mukaan :) Tänä kesänä tuli kolme kirsikkapuuta, kaksi päärynäpuuta, kasvihuone, jossa kurkkua, tomaatteja, paprikaa ja chiliä sekä yrttejä. Pihalla nauriit, kukkakaali, pinaatit, porkkanat, perunat jne. Menikö kenties vähän yli, kun leikkimökkiin teimme tyttöjen kanssa oman pihan, jossa joka typyllä oma kasvilava kasveineen :) Ja usko tai älä. Mä tapoin ennen KAIKEN. Ehkä tämä on vain motivaatiosta kiinni. Kun haluaa, jaksaa hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG! Ehkä ensi kesänä.... Yritän ensin saada nuo muutamat yrtit hyötykäyttöön. Sä oot kyllä ihan uskomaton! Nukuksä koskaan? Tänä kesänä olet kyllä saanut kasvimaita kastella tiheään. Mutta toisaalta aurinkoa olisi riittänyt varmaan appelsiineillekin :) Taidanpa poiketa joku päivä lenkin varrella puutarhaasi ihastelemaan!

   Poista
  2. Tule ihmeessä poikkeamaan! Kutimet mukaan ja neulomaan puutarhaan :)

   Poista