sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kasa puikkoja Karnaluksista

Pääsin Tallinnanreissulla tekemään pikavisiitin Karnaluksiin - jee! Reissu oli monessakin mielessä hyvin onnistunut. Koska aikataulu oli tosi tiukka, jouduin kulkemaan taksilla edestakaisin (Viru hotellista). Tein melko vähän ostoksia, joten reissun edullisuus suli siihen.

No mutta miksi reissu sitten oli niin onnistunut? Tässä muutama hyvä pointti:

 - Minä olin vuotta valveutuneempi harrastaja: Vuosi sitten kun kävin Karnaluksissa ensimmäistä kertaa, en tiennyt mitä odottaa ja kun astuin sisään niin huumaannuin täysin. Nyt kun maltoin oikeasti katsella ympärilleni niin huomasin että suurin osa langoista on keinokuitulankoja jotka ovat totaalisen nou nou. Minua kiinnostavien lankojen hintataso oli alhaisempi kuin Suomen lankakaupoissa, mutta ero ei ollut ihan mahdottoman suuri. Osasin myös puikkelehtia hyllyjen väleissä tottuneemmin - ja jätin kuumat vaatteet hotellille. Karnaluksin tavaramerkki kun on erittäin lämmin sisäilma. Niin ja olin varannut riittävästi käteistä.
- Minä olin päättänyt: että ostan vaan puikkoja ja vetoketjuja. Ja pysyin päätöksessä. Takaporttina oli lupaus että alpakkalankaa saa ostaa jos tulee oikein hyvä tarjous eteen. Ei tullut, joten en ostanut.
- Lankavarastoni kotona on hyvin kyllästetty: lankaa on ehkä noin 30 kg kotona. Ja se on tosi paljon lankakeriksi muutettuna. Se on paljon säilytyslaatikoiksikin muutettuna. Tämä tosiasia helpotti huomattavasti päätöksentekoa siinä vaiheessa kun pyörittelin alpakkakerää kädessäni ja mietin ostanko taas lankaa 1-10 (tai x) kerää tietämättä vielä edes mitä niistä tekisin.
- Auto oli parkissa Länsisatamassa: ei siis laivassa. Ja minulla oli mukana kolme lasta, muutama kassi vaihtovaatteille ja matkarattaat. Myös tämä fakta oli perusteena sille, että ei tullut mielitekoja ostella vaan huvikseen jemmaan juttuja.

Summa summarum. Pääsin Karnaluksiin ja tajusin että selviän ilmankin. Onhan se täynnä ihania tarvikkeita, osa tosi edullisiakin (pyöröpuikot 1 eur). Sain kuitenkin olkapäällä kuiskivan pikkupirun hiljenemään. Se kun on vuoden ajan kuiskutellut korvaani "Karnaluks - my precious - sinne on päästävä nyt ja heti"

Ylhäällä kuva Karnaluksin "puikkoseinästä" ja alhaalla pienestä saalistani. Vetoketjuja on noin kaksikymmentä (hinta noin 25 snt/kpl) ja muutamat varapuikot että voipi kilkutella riittävän montaa projektia kerrallaan.

2 kommenttia:

  1. Kyllä olet ollut ihailtavan sisukas. Itse en kykenisi noin pieniin ostoksiin! Karnaluksissa on muuten napit todella halpoja, niitä voi ostaa vaikka jemmaan :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä joo olin reipas ja tiukkaa se teki. Napitkin kävi mielessä ja niitä vähän hipelöinkin, mutta järki voitti ja päätin että sitten kun oikeasti tarvitsen nappeja niin saan hyvän syyn lähteä kaupoille :)

    VastaaPoista