torstai 2. toukokuuta 2013

Jämälankasukat

No miten tässä nyt näin kävi! Sukkien kutomisen piti olla ihan tylsää! Mutta sitten tein olosuhteiden pakosta esikoiselle sukat, ja heti perään innostuin tuhoamaan jämälankoja tekemällä kuopukselle sukat. Nyt on puikoilla tulossa vielä keskimmäiselle oma pari.

7 veljestä sininen ja polkka (joku vanha väri)

Seiskaveikkaa 3,5 puikoilla. Nämä sukat ovat kokoa 26. Ja hah - hah Novitan ohjeen mukaan silmukoita tulisi olla sen kokoisessa sukassa 4 x 9, mutta kokemuksesta tiesin tehdä saman tien reilusti isommat. Silmukoita näissä 4 x 11 ja sukat istuvat jalkaan tosi hienosti. Eivät ole yhtään liian isot. Asiaa tietysti auttaa se, että sukan päälliosa on joustinneuletta.

Niin ja sekä näissä että edellisissä sukissa on raidat tehty siten, että uuden värin ensimmäinen kerros on neulottu pelkkää oikeaa. Tekee värinvaihtokohdasta kauniimman näköisen. Näissä sukissa tietysti toinen lanka on pätkävärjätty, joten se vaihtuu omaa tahtiaan. Oliko riittävän sekavasti selitetty? Mutta oli miten oli, niin suosittelen ehdottomasti tuota tekniikkaa ja aion käyttää sitä itse jatkossa aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti