maanantai 9. heinäkuuta 2012

Pitsihuivi pääsi puikoilta


No huh huh! Vaikka tässä huivissa ei ollut tavallaan uutta (oikeaa, nurjaa, langankiertoja jne.) niin kuitenkin tosi paljon oli opittavaa. Virheitä tuli, ja välillä mietin jo että puran koko ruttukasan. Sitten sisuunnuin ja päätin että neulon loppuun tuli vaikka kuinka ruma - sittenhän tunnen koko ohjeen ja seuraavasta tulee jo paljon kauniinpi :)Ohje on Modasta 2/2011, lanka Dropsin alpacca jota meni 100 g ja puikkona 80 cm nelosen pyörö.

Aloitetaan luomalla 3 s ja neulomalla "sisäkolmio" ja siihen siivekkeet. Kerätään hirrrrrveesti silmukoita ja neulotaan pitsikuvio kolmion kahdelle sivulle. Virkataan puikoilla yläreunaan pykäreunamainen koriste ja neulotaan uloin aaltomainen reunus huivin kahdelle sivulle.

Ohje jakaantuu siis useampaa erilaiseen osioon, joka teki neulomisesta tosi mielenkiintoista. Haastetta ja vaihtelua oli toisin kuin aiemmin harjoittelemissani Petuniassa ja Revontulessa. Teen varmasti toisen samanmoisen jossain vaiheessa - näen jo silmissäni ohuen ohuesta vaaleanpunaisesta langasta tehdyn pitsihuivin.... mutta välissä jotain ihan muuta.

Ja vaikka harjaantunut neulojan silmä näkee heti huivini virheet kun se on tuossa kuvausta varten levällään niin ei niitä kukaan huomaa kun ruttaan huivin kaulaani kelien viiletessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti