torstai 25. lokakuuta 2018

Ihan mahdottomat polvisukat

Olin aina ajatellut että minusta ei ole polvisukan neulojaksi. Arvelin että maltti ei riitä. Ja näinköhää jaksan seurata kavennusohjetta kun normisukka tulee suoraan takaraivomuistista puikoille ja puikoilta valmiiksi. Silti ajatus polvisukista on käynyt mielessä monesti, ja olen melkein jopa haaveillut että ehkä miekii joskus.

Tämän syksyn teemana minulla on ollut ruksia asioita valmiiksi to do -listoiltani. Lähinnä ne ovat liittyneet ulkoiluun ja liikuntaan, sillä siinä lajissa haaveita on useita. Ollaan käyty tutustumassa lasten kanssa Lemmenlaaksoon, kävin Tiirismaalla lenkkeilemässä ja ilmoittauduin pitkään polkujuoksukisaan ensi keväälle. Niistä enemmän "Retureippailee"-blogissani. Tästä projektista innostuneena, ja esikoiseni pyynnöstä, päätin yrittää polvisukkien neulomista.

Ostin lankaa ihan liikaa. Kaksiin sukkiin. En siis lukenut ohjetta etukäteen, ja ajattelin ilmeisesti että polvisukka tulee kirahville...Väri oli teinin päättämä, siksi helppo valinta. Lanka Novitan Nallea (että mahtuu kenkiin paremmin) ja ohjeeksi valitsin Novitan Tasapainosukan ohjeen "klik"

Ohjetta muokkasin vaan sen verran, että tein resorin jälkeen pienen pätkän valepalmikkoa. Teinin tilauksesta myös tämä muokkaus (jälkeenpäin se kyllä keksi että oikeestaan sukan etuosassahan olisi voinut kulkea palmikko koko matkalta...)

Mutta siis, sukka valmistuikin yllättävän nopeasti, ja kavennukset tekivät varren neulomisesta mielenkiintoisen kun piti edes vähän seurata miten homma etenee. Oikeestaan projekti oli tosi kiva. Seuraavat polvisukat lähtivät heti puikoille kun nämä pääsivät päättelyvaiheeseen.

Valmiit sukat teinin jalassa pihalla kuvattuna.
Ja samat sukat kuvattuna sisällä ja minun koivessa (joka on kokoa isompi kuin sukka). Väri näyttää ihan erilaiselta erilaisessa valossa. Mutta senhää työ tiesittekin jo itekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti