torstai 15. lokakuuta 2015

Kurpitsasoppaa

Tein muutama vuosi sitten elämäni ensimmäisen kurpitsasopan koska sain naapurin rouvalta kurpitsan, enkä tiennyt mitä muutakaan siitä voisi tehdä. Perhe kehui soppaa kovasti silloin. En tiedä miksi, mutta sen koomin en ole soppaa tehnyt. Ei loogista selitystä...

Tänään innostuin sitten jostain yhtä epäloogisesta syystä soppapuuhiin. Ostin kauniin, melkein kolmekiloisen kurpitsan kaupasta - harmi kun en ottanut siitä kuvaa, oli meinaan oikein valioyksilö. Surffasin netistä soppaohjeen, kas tässä OHJE, ja keittelin sopan. Ohje oli oikein toimiva ja sopasta tuli erinomaista. Ohjeen ohi lisäsin vähän valkosipulijauhetta ja timjamia. Ja suolaa enenmmän kuin ohjeessa mainittiin.

Koska materiaalia oli yllin kyllin kahteenkin soppaan, tein puolikkaasta pyrettä (keitin vaan pieniä lohkoja pienessä määrässä vettä ja soseutin sauvasekottimella). Pyre menee pakkaseen odottamaan seuraavaa keittokertaa. Sieltä vaan sulamaan, kermat ja mausteet sekaan, kiehautus ja soppa on valmis.

Tässä kuvat jotka ehdin napsia ennen kuin soppa katosi parempiin suihin:
2 kommenttia:

  1. Just yks naapuri tarjosi meille kurpitsaa. Sanoin jo miehelleni, että hän tekisi minulle kurpitsakeittoa. Sultahan mä sainkin sopivasti reseptin. Kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli! Ja kun Martta-into iski, niin laitoin pyreestä osan sämpylätaikinan sekaan. Toimii! :)

      Poista