sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Geokätköilyä

No niin - nyt mä olen taas ihan liekeissä! Mun ei pitänyt haalia yhtään uutta harrastusta, mutta tämä pääsi yllättämään minut suoraan puskista. Kuulin ensimmäisen kerran geokätköilystä jo vuosia sitten, mutta silloin olisi tarvinut kalliita laitteita ja ajatus hautautui melko nopeasti...

Tänään kätköilysovelluksen saa puhelimeen ilmaiseksi, geocaching hakusanalla (sain itse vinkin työkaverilta). Sovelluksen käyttö on helppoa, siellä on ohjeet mukana ja alkuun pääsee tosi helpolla. Kätköjä on kaikki kylät pullollaan. Sekä helppoja että haasteellisia.Testattiin sovellusta tänään muksujen kanssa äänestysreissulla. Ja löydettiin kätkö nro 1. Tästä innostuneena käytiin vielä illalla etsimässä kätkö nro 2 kotinurkilta.

Täsmennän vielä, että ilmaisella sovelluksella kyllä pärjää... mutta kun on ahne ja innostunut, niin 30 eurolla per vuosi saa ohjelman päivitettyä pro tasolle. Kaikista kätköistä saa vinkit ja erinäisiä toiminnallisuuksia tulee lisää. Tiiserinä ilmaisversiossa näkyy kyllä kaikki kätköt, mutta vain suuntaa-antavasti ja ilman vihjeitä.

Tosi hauskaa puuhaa jota voi tehdä missä vaan reissussakin. Lapset olivat innoissaan ja minä - no maksoin jo sen kolmekymppiä ;)

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Mitä noissa kätköissä on? Kuka ne käy laittamassa? Mitä sitten, kun olet löytänyt kätkön? Ilmoitatko siitä johonkin, ettei kukaan muu enää etsi samaa kätköä, vai miten homma toimii

  VastaaPoista
 2. Ihan kuka vaan asiaan perehtynyt voi perustaa kätkön ja ilmoittaa sen alan foorumille. Kätkössä on useimmin ilmeisesti vain vihko/paperia johon kuitataan päivämäärä ja kuka kätkön on löytänyt. Sama asia kirjataan nettiin geokätkösivustolle. Toimii älypuhelimesta tosi näppärästi. Tarkoitus on että kuka vaan harrastaja voi kätkön löytää. Ei siis kertakäyttöjuttu. Kätköily on maailmanlaajuinen juttu, eli sitä voi harrastaa vaikka lomareissulla Bahamalla. Sama foorumi. Minä esim. kurkin jo valmiiksi mitä kätköjä löytyy Kotkan mummolan nurkilta tai kesämökin lähistöltä. Retkiä kätköille voi tehdä siis koska vaan. Joissain kätköissä on myös pikkuisia tavaroita, mutta niille on sitten omat ohjeet sivustolla. Kannattaa googlettaa asiaa jos innostuit siitä. Oiskohan Lapasen nurkilla kätköjä? Pitääkin kurkata. Voi käydä kuittaamassa seuraavalla neulontareissulla :)

  VastaaPoista
 3. Kiitti infosta! Mä jo katoinkin, että meillä tässä Pornaisissa on 37 kätköä. Ajateltiin miehen kanssa tässä joku aurinkoinen päivä koittaa löytää joku niistä. Osassa lukee "Arkistoitu" ja yhdessä "Hyllyllä". Mitäköhän noi tarkoittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en osaa vastata kun itsekin olen ihan aloittelija. Kaipa noita juttuja oppii matkan varrella :)

   Poista
 4. Hehe, tervetuloa joukkoon tummaan. Tuo geokätköily syökin sitten neulontaa-aikaa varsin lahjakkaasti. Jaa mistäkö tiedän... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Jos tänään sataisi yhtään vähemmän niin lähdettäis lasten kanssa taas kätköilemään. Mutta tällä kelillä taitaa joutua tyytymään neulomiseen :)

   Poista