torstai 3. syyskuuta 2015

"Käsinvärjätyt" villasukat

Kesäloman mökkireissulla (heinäkuussa) mukana olleet sukanalut valmistuivat vasta eilen. Hidastelu johtui osin muista menoista, osin itse työhön kohdistuneista haasteista... Neulontavaiheessa tuli nimittäin mutkia matkaan kun keskeneräisen työn ja kerän päälle kaatui mukillinen lomajuomaa. Ei kahvia. Sisäpiirin neulontaporukka on tietoinen tuotteen koostumuksesta, mutta jääköön täällä kertomatta.

No mutta. Juoma kaatui, lanka värjäytyi - oli sitten justiin valkoinen lanka kyseessä - ja minä hätäilemään että mitens tästä selvitään kun inhoan purkamistakin yli kaiken.

Upotin siis puolivalmiin sukan ja lopun kerän merivesisaaviin ja huljuttelin hullun lailla. Sitten vettävaluva kerä ja kutimus pyykkitelineelle kuivumaan. Tovinhan se otti että kerä kuivui... ja siinä ajassa lopahti vähän intokin.

Kaivoin kuitenkin jokunen päivä sitten somasti luomuvärjätyn teokseni esiin ja päätin kilkutella loppuun. Hauskathan niistä tuli. Joku jo kyseli kovasti että mitäs käsinvärjättyä erikoislankaa minulla sukissa on.... käsinvärjättyä tosiaan! Ihan omin loppakourin mukini kaadoin ;)

Sukat siis luonnonvalkoista (ruskeaksi käsin raidoitettua) Seiskaveikkaa koossa 35.2 kommenttia:

  1. Kauniit käsinvärjäätyt villasukat! Olisko punaviinillä värjätyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä arvaus Susanna. Punaviini kuuluu tosiaan mielijuomiini. Tällä kertaa kyseessä oli kuitenkin toinen laji. Kauniin ja kuulaan ruskea, ei olut ;) Pienessä, sievässä snapsimukissa. Jalokahvihan se kerän päälle lipsahti. Tilkassa juomaa vahva tuoksu ja vahva väri.

      Poista